Cikkek

Cikkek

A krónikus seb kezelése

TÖREKEDNI KELL A KRÓNIKUS SEBEK, FEKÉLYEK MEGGYÓGYÍTÁSÁRA A MEGBÍZHATÓ KÉSZÍTMÉNYEK FELÉRTÉKELŐDNEK!

Egyik betegemtől levelet kaptam. Nem sms-t, nem e-mailt, nem képeslapot, hanem levelet.

Cikk letöltése

TÖREKEDNÜNK KELL A KRÓNIKUS SEBEK MEGGYÓGYÍTÁSÁRA!

E virtuális hajózás a krónikus sebek kezelésében, va­lamint annak feltételrendszerében elengedhetetlen. A megszorítások, a rosszabbodó gazdasági helyzet viharfelhői, a betegek gyengécske ladikjait egyre jobban dobáló hullámok már jól láthatók. Ennek el­lenére is a sebeket kezelni és gyógyítani kell, mert egy másik latin mondás szerint – „Mens sana in cor­pore sano” azaz „Ép testben ép lélek.” Mert a kró­nikus sebek nem csak a testnek, de a léleknek is igen komoly terhe.

Törekednünk kell a krónikus sebek mielőbbi meggyógyítására! Vizsgáljuk meg részletesen, mit tehet a beteg, hogy e nehéz és veszélyekkel teli helyzetben is a gyógyulását szolgálja.

A sebellátás szabályait betartva mindent el kell kö­vetnie, hogy a szigorított perióduson – 4 hónapon ­belül a sebe meggyógyuljon, vagy legalább is jelentősen javuljon, hisz akkor bízhat abban, hogy a ha­tóság tovább engedélyezi a kezelést. Ehhez azonban szükség van a megfelelő együttműködésre a kezelőorvossal. Fontos, hogy a kezelési utasításokat pon­tosan betartsa, de ezen túl még egyéb áldozatot is kell hoznia.

A sebgyógyulás elősegítéséhez szükséges tényezők:

  • A dohányzás elhagyása
  • Az orvos által felírt gyógyszerek pontos alkalmazása
  • A sebgyógyulást direkt módon segítô készítmények használata

A sebgyógyuláshoz szükséges feltételeket például a cink és a hialuronát kombinációja biztosítani tudja. Ezen kívül megvéd a felülfertőződéstől is, ami a folyamatos állapotjavulás, és a végleges gyógyulás alapfeltétele.

Ez a készítmény azonban nem csak a begyógyítás hatékonyságát javítja, hanem a korábbi elváltozás területén tovább alkalmazva, a fekélyek kiújulását is csökkenti, így kitűnő eszköz arra, hogy megelőzzük a visszasodródásunkat erre a nagyon kellemetlen vi­haros tengerre.

Ha a viharok terhei már ­már elviselhetetlennek tűnnek, próbáljunk meg előre tekintve az időjárás előrejel­zésekben hitet, erőt találni!

A prognózis nem túl örömteli! Ugyan vannak a tá­voli jövőben napsütéses ígéretek, de addig e zord tengerenkellmegfelelnünk,megállnunkahelyünket.

A megbízható társakra támaszkodva ,különös figye­lemmel ,hogy végzetes hiba ne csúszhasson a rend­szerbe, mely veszély különösen a cukorbetegeket fenyegeti.

Vegyük sorra a krónikus sebek kezelésének lépéseit:

  • soha nem maradhat el a sebterület fertőtlenítése,
  • fontos a seb gyógyulást jelentősen támogató cink-hialuronát használata,
  • szükséges a seb fedése, mely a védelmet biztosítja,
  • végül a végtagi sebek esetén a kompressziós pólya vagy harisnya használata.

Mert ha bármelyik elmarad, az olyan, mintha a vi­torlát és az evezőt egyszerre dobnánk a vízbe, és utána csak tehetetlenül néznénk, amint kicsúszik a sorsunkakezünkből.

Végezetülengedtessékmegazutolsólatinközmondásebbenagondolatsorban: „Sapienti sat.” – azaz – „A bölcsnek elég ennyi.” (Kevés szóból ért az okos.)


Dr. Rozsos István
www.thetakozpontpecs.hu

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!