Curiosa®
gél

Curiosa®
gél

3+1 tipp, hogy búcsút inthess a pattanásoknak

Mindannyiunknál előfordult már, hogy reggelre egy akne vagy egy mitesszer miatt nem szívesen léptünk volna ki az utcára. A mindenki számára ismert pattanás, akkor jön létre, ha a bőrön található faggyúmirigyek kivezető nyílása valamiért eltömődik és sajnos rendszerint be is gyullad. A probléma általában serdülőkorban jelentkezik, a hormonális változásoknak, a veleszületett hajlamnak vagy éppen a környezeti hatásoknak köszönhetően.

Kevesen tudják, hogy a serdülőkori pattanások már 8-9 éves korban is jelentkezhetnek egy-egy piros göb formájában, ám ezek napokon belül kiürülnek és elmúlnak. A piros pattanás fehéres gennyel, középen zárt mitesszer, melynél a kivezető nyílást szaruréteg fedi. Ezek néha olyan kicsik, hogy szabad szemmel nem is vehetők észre, de hajlamosak begyulladni. A bőr pórusaiban kialakuló jellegzetes fekete mitesszer nyílt, közepén az általában szennyeződésnek gondolt sötét pont a melanin nevű bőrfesték és a belekerült sejttörmelék keveréke.

A napi arcápolási rutin fontos eleme a napi kétszeri arcmosás langyos vízzel és az smink esti eltávolítása is. Az arcmosásnál érdemes elkerülni a dörzsölést, ám a bőr típusának megfelelő arclemosó készítmény használata javasolt. A smink eltávolításánál is ügyeljünk arra, hogy kifejezetten aknés, mitesszeres, pattanásos bőrre való készítményt használjunk.

Az amerikai kutatások bebizonyították, hogy az étrend is kulcsszerepet vállal az akné, a mitesszer és a pattanás kialakulásában. Érdemes tehát odafigyelni, hogy mit eszünk, hiszen a magas glikémiás indexű élelmiszerekben és tejtermékekben gazdag étrend megnövelheti ezek kialakulását. A cukor mellőzése mellett fontos az elegendő vitaminbevitel, melyet friss gyümölcsök és zöldségek fogyasztásával is elérhetünk.

+1 tipp


A cink-hialuronát tartalmú gél helyes használatával visszaállíthatjuk bőrünk épségét, hiszen a hialuronát a bőr- és a kötőszövet természetes és nélülözhetetlen alkotóeleme. Amellett, hogy biztosítja a bőr épségét és rugalmasságát, elősegíti a regenerálódást, és megfelelő környezetet teremt a gyulladás csökkentéséhez. A mindennapi arcápolási rutinba beillesztve, naponta többször a bőr tisztítása után alkalmazható a cink-hialuronát tartalmú gél, mely nem színezi meg sem a bőrt, sem a ruhát, így a napi outfit tökéletes lehet.

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!