Kérdések

Kérdések

Kérdések és válaszok

Milyen nem kívánt hatásai lehetnek a Curiosa® gélnek?


Egyes esetekben előfordulhat helyi túlérzékenység (allergiás reakció). A kezelés kezdetén égő érzés, sebfájdalom, bőrpír jelentkezhet, mely általában rövid időn belül elmúlik. Klinikai vizsgálatok során súlyos állapotú betegeknél nagyon ritkán előfordult kis kiterjedésű, helyi szöveti károsodás, mely esetekben a készítmény alkalmazása és a tünet megjelenése közötti ok-okozati összefüggés nem volt egyértelmű.

Szükséges-e bármilyen fertőtlenítőszert alkalmazni a Curiosa® gél használata előtt?


Az esetek túlnyomó részében nincs szükség kiegészítő fertőtlenítésre, mindemellett ha a seb felszíne vízzel vagy sóoldattal való tisztítás után is túl szennyezett marad, alkalmazható valamilyen fertőtlenítőszer. A bőrfertőtlenítő készítmények ugyan hatásosak, azonban gátolhatják az élettani sebgyógyulást.

Használhatom-e a Curiosa® gélt vérző sebre?


Meg kell várni, míg a vérzés elmúlik, és azután lehet használni a Curiosa® gélt.

Milyen típusú égési sérülésekre használhatom a Curiosa® gélt?


A kisebb területet érintő I. és enyhe II. fokú égéseknél ajánljuk a Curiosa® gél használatát, amely a sebgyógyulás serkentésén kívül, enyhén hűsíti is az égett bőrfelületet. Súlyosabb égési sérülésnél, amikor nagyobb testfelület és a bőr több rétege is érintett, feltétlenül forduljon orvoshoz, hogy szakszerű ellátásban részesüljön.

Használható-e a Curiosa® gél elfertőződött sebeken?


Elfertőződött sebek esetén folyamatos orvosi megfigyelésre és szakértelemre van szükség. A kezeléshez elengedhetetlen valamilyen szájon át szedhető antibiotikum alkalmazása, azonban kiegészítő kezelésként ajánlható a Curiosa® gél, a gyors és hatékony sebgyógyulás érdekében.

Használható-e a Curiosa® pelenka-kiütésnél?


A pelenka-kiütés is olyan bőrsérülés, melynél a Curiosa® gél használatával pozitív eredményeket érhetünk el, azonban klinikai vizsgálattal ezt még nem bizonyították. Amennyiben a pelenka-kiütés nem javul, ajánlott felkeresni orvosát.

Milyen fedőkötés alkalmazható a Curiosa® gél használatakor?


A kisebb sebeknél fedőkötés alkalmazása általában nem szükséges. Ha mégis le kívánja fedni a sérült bőrfelületet, steril, a sebbe nem ragadó kötszerrel tegye.

Van-e a Curiosa® gélben olyan összetevő, amely foltot hagy a bőrömön vagy a ruhámon?


Nincs, a Curiosa® egy tiszta, illatmentes készítmény, nem hagy foltot sem a bőrön sem a ruhán, és fehérítő hatása sincs.

Mi történik, ha túl sok Curiosa® gélt használok?


Túladagolás veszélye nem áll fenn, mert a Curiosa® gél teljes mértékben természetes összetevőkből, a szervezetünkben is jelenlévő molekulákból áll.

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!